Vad är bra lotto?

Tycker du som vi att det är grymt kul att spela på lotto? Vi tänkte väl det. Men vad är det egentligen som gör ett lotteri till bäst? Vi har pratat med LottoGuiden som delat med sig av sina insikter.

Goda valmöjligheter

De senaste åren har det dykt upp allt fler lotterier i Sverige och utomlands. Förr i tiden gick det bara att spela på svenska lotto. Numera kan du spela på nästan vilket stort lotto som helst i hela världen!

Det första som kännetecknar en bra lottosajt är därför att den erbjuder goda möjligheter att delta i olika dragningar. Om du bor i Sverige finns det hela 35 stora lotterier som du kan spela på.

Till exempel finns Mega Millions, US PowerBall, Euromillions och Eurojackpot. Eller varför inte något lite mer exotiskt som Mexikos Melate, Österrikes Lotto eller Hong Kong Mark Six?

När du får så många valmöjligheter är det nästan omöjligt att ha tråkigt.

Säker sajt

Förutom ett stort utbud ska sajten som erbjuder lotto vara säker. I praktiken innebär det att lottosajten ska vara registrerad hos svenska Spelinspektionen, det vill säga ha licens. När en lotterisajt har spellicens innebär det att den måste följa svensk lag.

Det innebär bland annat krav på säkerheten på sajten. Dessutom innebär det att spelbolaget måste se till så att du som spelar inte far illa och att du kan kontrollera ditt spelande så att det inte går överstyr.

Vinst direkt

Om du vinner på lotto vill du givetvis slippa krångel med att få ut vinsten till ditt konto. Därför ska du bara spela på sajter som lovar mer eller mindre direkta utbetalningar. För relativt små vinster på några tusen, tiotusen eller kanske hundra tusen kronor ska pengarna komma in på ditt spelkonto direkt.

Har du vunnit en mycket stor vinst brukar lottosajten ringa upp dig och gratulera och för att fråga hur du vill att vinsten ska betalas ut. Sedan får du fylla i ditt bankkonto bland inställningarna i ditt spelkonto. Räkna med att det kan ta uppåt tio dagar innan pengarna kommer in på kontot. Särskilt mycket längre än så ska du inte behöva vänta.

Bra tillägg

Slutligen ska ett bra lotto erbjuda olika tillägg i samband med att du spelar. Ett vanligt tillval som vi gillar är möjligheten att garantera att bara du vinner jackpot. Skulle det vara fler spelare som har samma nummer behöver du inte dela vinsten med dem ifall du valt detta tillval.

Ett annat kul tillägg är möjligheten att multiplicera vilken vinst som helst förutom jackpot, exempelvis fem gånger. Har du betalat för det tillägget och exempelvis vinner 100000 kronor kan du få ut 500000 kronor istället. Inte illa!

Det finns också en möjlighet att prenumerera på lotto. Här är vi lite kluvna – vi tycker det är som roligast när vi själva får välja rader. Men vill du sätta ditt spel i system och köra samma metod varje vecka helt per automatik, ja då är en lottoprenumeration ett utmärkt val.