Största lotterivinsterna

De flesta lotterier som tillhandahålls på lottosajter kan erbjuda riktigt fina jackpotvinster. Ofta handlar det om vinstsummor på många miljoner kronor, ibland till och med miljardvinster. Oavsett vilken av jackpotvinsterna du kammar hem kan du troligtvis glädja dig åt ekonomiskt oberoende för resten av livet. Kanske vill du ändå veta vilka lotterier som delat ut de allra största lotterivinsterna och hur stora dessa vinster varit. Vi har samlat informationen som du vill ha.

lotto jackpot

PowerBall i topp på listan

I dagsläget är det amerikanska lotteriet PowerBall som innehar både förstaplatsen och andraplatsen på listan över de största vinsterna. 2016 delades en vinst på ofattbara 1,6 miljarder dollar ut till tre vinnare i USA. Året efter, 2017, delades ännu en storvinst ut till en vinnare i USA, den gången på 758,7 miljoner dollar. Båda dessa vinster delades alltså ut på lotteriet PowerBall. Tredjeplatsen på rekordlistan är däremot en vinst som delats ut på Mega Millions. Vinsten som var på 648 miljoner dollar delades ut till en vinnare i Florida i december 2013.

powerball

PowerBall och Mega Millions står för de tio största vinsterna som delats ut på lotterier, men det innebär inte att jackpotvinsterna på de andra lotterierna går av för hackor. EuroJackpot är till exempel känt för sina fina vinster. Så sent som i juni 2018 tog en vinnare i Berlin hem en jackpot på hela 922 miljoner kronor på just EuroJackpot. Kvinnan hade spelat via webben och vinsten var den största som hade delats ut på den spelsajt hon använde. Ett ställe man kan satsa på dessa lotterier är Lottoland.

Flera spel har gett miljardvinster

För de flesta låter en miljonvinst som ett riktigt bra tillskott i kassan och visst är det så, men när man tittar på de största vinsterna som delats ut så är inte några miljoner något att tala om. Det finns ett flertal spel som har delat ut vinster i miljardklassen och när man räknar om vinsterna till svenska kronor hamnar alla vinsterna på topp tio-listan över 1 miljard. För de allra flesta är det nog svårt att ens föreställa sig vad man skulle ta sig till om man vann så stora belopp. Även om många har en del hål att fylla i vardagsbudgeten så finns det inte många som har så stora hål att fylla. Det innebär att de rekordstora vinsterna är tillräckliga för att förgylla livet med en rejäl guldkant för vem som helst.

De flesta har svårt att på allvar tro att just de ska ha turen att vinna en jackpotvinst som kan placera sig på topplistan och naturligtvis är chansen inte stor, men det betyder inte att man ska tro att chanserna inte finns. Alla som spelar har nämligen lika stor chans att vinna, detta på grund av att slumpen avgör varje dragning och det finns inga kunskaper att använda som ökar chansen till vinst. Naturligtvis finns det statistik som visar vilka nummer som dragits flest gånger, men att använda den statistiken för att skapa en vinnande rad är omöjligt, då ingen kan förutspå vilka nummer som kommer dras vid nästa tillfälle och i vilken kombination.