Lotterier vinstchanser

Gillar du att spela på lotto? Har du sett att det finns mängder av spännande lotterier att spela på online? Du kanske har hört att det knappt går att hitta spel som är enklare att spela på och det är verkligen sant. Något som du dock förmodligen vill veta mer om är hur vinstchanserna ser ut på just den här typen av spel. Svaret är att chansen att vinna varierar från spel till spel och sedan är det förstås alltid större chans att vinna de lägre vinsterna än att kamma hem jackpotten. Nedan kommer vi att titta närmare på hur vinstchanserna ser ut på några kända lotterier som du kan spela på nätet.

Vinstchanserna på några kända europeiska lotterier

Det många spelare är särskilt intresserade av är hur stor chansen är att vinna jackpotten och därför är det just det vi kommer granska i den vinstchans lotterierhär artikeln. Du bör därför ha i åtanke att chansen att vinna de mindre vinsterna är betydligt större och om du spelar regelbundet kommer du troligen ta hem flera mindre vinster med jämna mellanrum. Den eftertraktade jackpotten är det dock långt ifrån alla som har turen att plocka hem, men kanske blir du en av de få lyckliga vinnarna som får livet förändrat tack vare spel på lotterier.

Chansen att vinna jackpotvinsten på Euro Millions är 1 på 139 miljoner. Det låter inte som att chansen är så stor, och i ärlighetens namn stämmer det. Chansen är inte alls stor, men faktum är att jackpotten delas ut då och då, och det kan precis lika gärna vara du som någon annan som vinner eftersom slumpen avgör vilka nummer som dras.

På EuroJackpot som också är ett känt europeiskt lotteri är chansen att vinna betydligt större även om den inte heller där är stor. Här är vinstchansen 1 på 59 miljoner. Det är alltså fortfarande en liten chans, men väldigt mycket större än på Euro Millions.

Vinstchanser på andra välbekanta spel

Vi tittar vidare på vinstchanserna på andra bekanta spel som går att spela via webben. Om vi tittar på PowerBall, som är det lotteri som delat ut flest riktigt stora vinster så finns det nio vinstnivåer och de lägre vinstnivåerna är faktiskt relativt enkla att vinna. Chansen att vinna någon vinst överhuvudtaget är 1 på 25, vilket ju definitivt inte är omöjligt på något sätt. Chansen att kamma hem jackpotten är dock betydligt mindre, närmare bestämt 1 på 292 miljoner. Även om det kan låta omöjligt att lyckas ska du ha i åtanke att det kan bli just du som blir den lyckliga vinnaren. Dina chanser är lika stora som någon annans.lotto procent

Lotto från Svenska Spel är ett spännande spel som är mycket omtyckt av svenska spelare. För att vinna jackpotvinsten behöver du ha sju rätt. Chansen att du ska lyckas med detta är cirka 1 på 6,7 miljoner. Även om sannolikheten inte är direkt hög att du ska lyckas så ser du att oddsen ändå är goda jämfört med många andra spel. Chansen att du ska vinna någonting alls när du spelar på Lotto är cirka 1 på 55.