Lotterier i Sverige

Att spela på olika lottospel är något som roar svenska spelare omåttligt och det blir allt populärare att spela på den här sortens spel online. Du har säkert hört talas om en del utländska, kända lotterier som PowerBall och Euro Millions, men faktum är att det finns en hel del lotterier i Sverige som inte heller går av för hackor. Många av dessa kan ge riktigt fina vinster, både i form av pengar och andra fina värdesaker.

Lotto från Svenska SpelSverige lotterier

Ett spel som de allra flesta som är intresserade av lotterier nog har hört talas om är Lotto från Svenska Spel. Det här spelet har funnits sedan 1980-talet och dragningarna tv-sänds varje vecka. Hundratusentals svenskar deltar i dragningarna varje vecka. Det sker dragningar på lördagar och på onsdagar och man kan som spelare välja att delta i enbart den ena dragningen eller i båda.

Det finns såklart många olika ställen att spela på, några kan du hitta på spelsajter i Sverige siten.

Ett mindre känt spel

Även om Lotto är det mest kända av Svenska Spels produkter så finns det även andra lotterier som de ansvarar för. Dit hör till exempel Viking Lotto. Spelet har kommit till som ett resultat av samarbete mellan olika spelbolag i Nordens länder samt i Baltikum. Den som spelar Viking Lotto kan glädja sig åt lite större chans att vinna än vid spel på vanligt Lotto.

Eurojackpot – ett europeiskt spel

Eurojackpot är ett spel som varit mycket omtalat de senaste åren, tack vare de enorma prispengarna som delats ut. Det här lotteriet är visserligen inte helsvenskt utan snarare europeiskt, men Svenska Spel är med och driver det här spelet tillsammans med spelbolag från andra europeiska nationer.

Postkodlotteriet – ett spel med många typer av vinster

Postkodlotteriet har funnits sedan 2005 och har snabbt blivit mycket välkänt då det finns speciella tv-program som visar både dragningar, vinnare och tävlingar. Här kan vinnarna glädja sig åt fina pengavinster men det finns även många andra fina saker i potten. Här kan du vinna allt från små saker som handdukar och böcker till cyklar och bilar. Du kan även vinna flera lotter att spela med, vilket naturligtvis ger dig ökade vinstchanser i dragningarna.resa vinst

Andra kända lotterier

De lotterier som nämnts ovan är kanske de mest kända lotterierna i Sverige men det finns även en rad andra lotterier. Du kanske har hört talas om Kombilotteriet till exempel, som är ett lottspel där du prenumererar på en eller flera lotter och kan vinna mängder av fina vinster. Bland vinsterna hittar du kontanter men det går även att vinna bilar, resor och mycket annat fint.

Miljonlotteriet är ett annat omtyckt spel som ordnas av nykterhetsrörelsen IOGT-NTO. Här spelar du på skraplotter och har chans att vinna pengar. Det finns även en spelform där du spelar bingo.

Gemensamt för de spel som nämnts ovan och de flesta andra svenska lotterier är att det är enkelt att spela och du kan spela utan förkunskaper. Det är slumpen som avgör vem som vinner så du behöver inte försöka sätta dig in i spelstrategier och du har lika god chans att vinna som alla andra som spelar.

Tidigare kund man rätta sin lottorad på text tv 590 men denna utmärkta tjänst är numera tagen ur drift så man får i första hand kolla hos sitt spelbolag för att rätta sin rad.