Lotterier i Europa

Egentligen spelar det inte längre någon större roll i vilket land ett lotteri hör hemma. Anledningen är förstås att det numera är enkelt att spela online oavsett vilket land dragningarna sker i.

Vissa spelare känner sig dock tryggare med att spela på europeiska lotterier och oavsett varför man föredrar dessa lotterier så kan det vara bra att känna till lite information om lotterier i Europa.

Några kändisar bland namnen

Bland lotterierna i Europa finns så klart det största svenska lotteriet; Lotto från Svenska Spel som numera även driver några av Sveriges casino. Där finns stora vinstpengar i potten och det härEuropa lotterier spelet är mycket populärt.

Europa sträcker sig ju dock långt utanför Sveriges gränser, vilket innebär att det även finns gott om andra riktigt bra lotterier. Du har säkert hört namnet EuroJackpot någon gång.

Det är det officiella europeiska lotteriet som drivs av spelbolag från olika europeiska länder, däribland Svenska Spel. Den största jackpot som delats ut hittills på EuroJackpot delades ut till en vinnare i Tjeckien 2015 och den vinsten låg på ofattbara 840 miljoner kronor.

Ett annat känt lotteri är Euro Millions som spelas av spelare i nio europeiska länder. Det här spelet har en garanterad jackpot på minst 17 miljoner euro.

Detta är dock bara en minimijackpot. Jackpotten kan gå upp ända upp till 190 miljoner euro. En så hög jackpot har delats ut vid två tillfällen.

Frankrikes Lotto och Irlands Lotto är några av de andra lotterier som finns att välja på.

Likheter mellan lotterierna

Det finns naturligtvis fler spelvärda lotterier i Europa. Alla lottospel har en hel del likheter, faktum är att du spelar på i stort sett samma sätt oavsett vilket lotteri du väljer.

Alla lotterier har en kupong där du markerar de nummer som ska finnas med i din lottorad. Antalet nummer kan dock variera.

Antalet dragningar kan också variera men det brukar finnas information om detta i närheten av spelkupongen på spelsajten där du valt att spela. Ofta sker två dragningar i veckan.

Så är bland annat fallet med Euro Millions. EuroJackpot däremot har bara en dragning i veckan.

lottobollar

Att spela på lotto är otroligt enkelt och tar inte lång tid. Oavsett vilket lotteri du bestämmer dig för så behöver du bara välja dina nummer och eventuella extranummer, lämna in spelraden och betala.

Därefter är din del av jobbet klart och du kan invänta nästkommande dragning. Du kan spela på de olika lotterierna på webben och det finns gott om spelsajter att välja mellan. På nätet kan du även rätta dina kuponger och du hittar de senaste lotteriresultaten på spelsajten där du sköter ditt spel.

I och med att du är registrerad som medlem har spelbolagen dina uppgifter och kan se att just du har vunnit, vilket gör att du slipper oroa dig över att missa någon storvinst. När du vinner betalas pengarna vanligtvis ut direkt till ditt spelkonto.

Där kan du antingen välja att behålla dem för att spela vidare, eller begära en utbetalning till ditt bankkonto. Det hela är väldigt enkelt och insättningar och uttag går enkelt att göra till och från spelkontot.