PowerBall – vinster som lockar hela världens spelare

Vissa spel har helt enkelt allt, inklusive enorma jackpotvinster och till den kategorin hör PowerBall, ett lotteri från USA. Det här ett spel som länge varit populärt bland amerikanska spelare, men tack vare möjligheten att spela online har det nu även blivit oerhört omtyckt bland spelare från många andra länder. Naturligtvis är de enorma jackpottarna ett tungt vägande skäl till populariteten. Det här är ett spel där du kan vinna miljarder.

lotto jackpot

Vinnarna kvalar in på topp tio

På topplistan över de tio största vinsterna på lotterier genom tiderna har faktiskt hela sju stycken vunnits på just PowerBall. Med den kunskapen är det lätt att förstå varför så många fastnar för just det här spelet. Den garanterade jackpotten, det vill säga lägsta möjliga jackpot, ligger på cirka 328 miljoner kronor. Vanligtvis är dock jackpotten uppe i betydligt högre summor och senaste rekordvinsten på PowerBall låg på cirka 4,21 miljarder kronor.

Enkelt att spela

Att spela PowerBall är precis lika enkelt som att spela Lotto från Svenska Spel eller något annat lottospel. Du ska välja ut fem nummer mellan 1 och 69 samt ett PowerBall-nummer mellan 1 och 26. Spelet erbjuder även ett tilläggsspel som heter PowerPlay som du kan lägga till för att flerdubbla eventuella vinster. PowerPlay omfattar dock inte vinstnivå 1, utan enbart de lägre vinstnivåerna.

powerball 2

Trots att vinsterna är enorma är det inte speciellt dyrt att spela PowerBall. En rad kan spelas från cirka 35 kronor. Naturligtvis har du möjlighet att spela flera rader vid varje dragning om du vill öka dina chanser att vinna. Dragningarna sker för övrigt två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar. Det går precis lika bra att rätta spelet i efterhand, vilket innebär att du inte behöver bekymra dig över det faktum att dragningarna sker nattetid svensk tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *